Lam- og byggrynsuppe
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Norsk lammekjøtt setter preg på denne deilige og mettende suppen. Forkokte byggryn er raske å tilberede, og er et flott alternativ til poteter. Har du ikke lammekraft, kan du godt bruke kylling- eller oksekraft.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. løk -
4 båter hvitløk -
2 ss olivenolje -
0,5 stk. sellerirot -
2 stk. gulrot -
1000 g fårikålkjøtt -
2 l lammekraft -
250 g byggryn ,perlebygg -
1 ss hakket frisk rosmarin -
2 ss hakket bladpersille
Slik gjør du
- Finhakk løk og hvitløk. Varm olje i en vid kjele og fres løk og hvitløk myk og blank.
- Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern beina.
- Skrell og skjær rotselleri og gulrot i små terninger, og ha dem i kjelen sammen med kjøttet.
- Hell over kraft og kok opp. Fjern eventuelt skum som danner seg på overflaten. Senk varmen og la suppen småkoke til kjøttet er mørt, ca. 40 minutter.
- Tilsett perlebygg. NB: sjekk koketiden på perlebygg, og om den kan kokes med i suppa!
- Bland inn hakket rosmarin og persille og server suppen kokende varm.
I denne oppskriften kan du også bruke benfritt grytekjøtt av fårestek.