Lam- og byggrynsuppe

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norsk lammekjøtt setter preg på denne deilige og mettende suppen. Forkokte byggryn er raske å tilberede, og er et flott alternativ til poteter. Har du ikke lammekraft, kan du godt bruke kylling- eller oksekraft.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 1000 g fårikålkjøtt
  • 2 l lammekraft
  • 250 g byggryn ,perlebygg
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk. Varm olje i en vid kjele og fres løk og hvitløk myk og blank. 
  2. Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern beina.
  3. Skrell og skjær rotselleri og gulrot i små terninger, og ha dem i kjelen sammen med kjøttet.
  4. Hell over kraft og kok opp. Fjern eventuelt skum som danner seg på overflaten. Senk varmen og la suppen småkoke til kjøttet er mørt, ca. 40 minutter. 
  5. Tilsett perlebygg. NB: sjekk koketiden på perlebygg, og om den kan kokes med i suppa! 
  6. Bland inn hakket rosmarin og persille og server suppen kokende varm.

I denne oppskriften kan du også bruke benfritt grytekjøtt av fårestek.