Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling tandoori

Kylling tandoori

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. kyllinglår naturell

Tandoorimarinade:

  • 10 stk. hel nellik
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts spisskummenfrø
  • frø fra 10 stk. hel kardemomme
  • 2 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ts mild chilipulver , evt. paprikapulver + litt sterk chilipulver
  • 2 ts pepper
  • 1 ts gurkemeie
  • 5 dl matyoghurt
  • 1 dl sitronsaft
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag ditt eget tandoorikrydder til kylling tandoori! Kjøp hele kryddere, varm dem i en panne til de begynner å dufte godt og støt dem i en morter. Det gir masse smak!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. kyllinglår naturell

Tandoorimarinade:

  • 10 stk. hel nellik
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts spisskummenfrø
  • frø fra 10 stk. hel kardemomme
  • 2 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ts mild chilipulver , evt. paprikapulver + litt sterk chilipulver
  • 2 ts pepper
  • 1 ts gurkemeie
  • 5 dl matyoghurt
  • 1 dl sitronsaft

Slik gjør du

1. Rist nellik, korianderfrø, spisskumminfrø og hel kardemomme noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter til du har en jevn og fin krydderblanding.

2. Kjør løk, hvitløk og ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Blandingen skal bli en jevn mos. Tilsett yoghurt, sitronsaft, krydderblanding og litt salt og bland alt godt sammen. 

3. Ta skinnet av kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Ha kyllingbitene i en dobbel pose sammen med marinaden. Vend på posen slik at marinaden fordeler seg godt. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.

4. Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen i stekeovn på 200 °C og stek i ca. 30 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.

Pynt med frisk koriander og server gjerne kylling tandoori med en frisk tomat- og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatsiki og chutney. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB13 16.04.2024 11:32:38