Krydderkake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En saftig formkake med deilig smak av krydder smaker like godt til «a nice cup of tea» som i matpakken på tur. Server den i tynne skiver som den er, eller med smør og brunost. Du kan også skjære tynne skiver av kaken og servere den sammen med kraftige oster.
Ingredienser
10 porsjoner
-
150 g mykt smør -
300 g brunt sukker -
2 ts vaniljesukker -
4 stk. egg -
3 dl hvetemel -
2 ts bakepulver -
2 ts malt kanel -
1 ts malt ingefær -
0,5 ts malt nellik -
0,25 ts malt kardemomme -
0,5 ts malt allehånde -
50 g valnøttkjerner (kan utelates)
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 180 ºC
- Rør smør, sukker og vaniljesukker luftig. Ha i ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Vend inn valnøtter.
- Fôr en brødform, ca. 2,5 liter, med bakepapir og hell i røren. Jevn ut overflaten med en slikkepott.
- Stek kaken i ca. 60 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en liten trepinne eller kniv midt i kaken. Henger det fortsatt røre på kniven, må kaken steke litt lenger. Dekk den med litt bakepapir om den begynner å bli for mørk i fargen.
- Ta kaken ut av ovnen og hvelv den på en rist. La den bli helt kald.
Oppbevar krydderkaken i papir- eller plastpose i romtemperatur. Krydderkaken kan også fryses.
Du kan også bake kaken i en liten langpanne. Beregn ca. 40 minutters steketid.