Krydderkake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig formkake med deilig smak av krydder smaker like godt til «a nice cup of tea» som i matpakken på tur. Server den i tynne skiver som den er, eller med smør og brunost. Du kan også skjære tynne skiver av kaken og servere den sammen med kraftige oster. 

Ingredienser

10  porsjoner
  • 150 g mykt smør
  • 300 g brunt sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 50 g valnøttkjerner (kan utelates)

Slik gjør du

Oppbevar krydderkaken i papir- eller plastpose i romtemperatur. Krydderkaken kan også fryses.

Du kan også bake kaken i en liten langpanne. Beregn ca. 40 minutters steketid.