Krakelerte egg
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Se hvor spennende eggene blir når de er krakelert! Server denne kinesiske retten med frisk salat dryppet med noen dråper soyasaus.
Ingredienser
porsjoner
-
6 stk. egg
vann til koking
-
0,5 ts salt -
3 ss soyasaus -
2 stk. stjerneanis -
1 ss revet appelsinskall -
1 ss kinesiske teblader
Slik gjør du
- Kok eggene 7 minutter. Avkjøl, og knus eggeskallet rundt hele egget med baksiden av en teskje. Ha eggene tilbake i kjelen.
- Tilsett de andre ingrediensene og kok opp. La eggene trekke på svak varme i 10 minutter.
- Avkjøl vannet raskt og la eggene ligge i laken i minst 3 timer.
- Ta av skallet på eggene og server dem på en frisk salat. Drypp gjerne noen dråper soyasaus over.