Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjebog med ovnsbakte poteter, tomat og løk

Kjebog med ovnsbakte poteter, tomater og løk

Ingredienser

porsjoner

Kjebog:

  • 1,5 kg kjebog
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ss tørket timian

Myke pannebrød:

  • 560 g hvetemel
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 3 dl lunkent vann
  • 50 g romtemperert smør til pensling

Ovnsbakte poteter, tomater og løk:

  • 800 g potet
  • 400 g tomat
  • 1 stk. løk
  • 3 ss virgin olivenolje

Tzatziki:

  • 1 stk. agurk
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 båter hvitløk
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1579 kcal
Fett 75 g
Protein 99 g
Karbohydrater 114 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kje i ovnen er super digg og enkelt. Alt du trenger er litt tid så kjøttet rekker å bli skikkelig mørt. I mellomtiden lager du dine egne pannestekte lefser og tzatziki. Et fantastisk måltid med enkle ingredienser. Inviter venner over og la dem hjelpe deg med å steke pannebrød.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kjebog:

  • 1,5 kg kjebog
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ss tørket timian

Myke pannebrød:

  • 560 g hvetemel
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 3 dl lunkent vann
  • 50 g romtemperert smør til pensling

Ovnsbakte poteter, tomater og løk:

  • 800 g potet
  • 400 g tomat
  • 1 stk. løk
  • 3 ss virgin olivenolje

Tzatziki:

  • 1 stk. agurk
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 båter hvitløk
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1579 kcal
Fett 75 g
Protein 99 g
Karbohydrater 114 g

Slik gjør du

Start med å lage deigen til myke pannebrød, så får den tid til å heve når du tilbereder kjøtt og grønnsaker.

trinn du kan merke av

Riv opp kjøttet og server gjerne med en finsittet løk krydret med sumak og litt frisk basilikum.

Kjebog med ovnsbakte poteter, tomat og løk

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB15 05.12.2025 09:27:33