Kamskjellsalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Norske kamskjell er en unik råvare som vi må ta godt vare på og nyte når vi har mulighet. Smørstekte kamskjell i en frisk og lett salat med erter og fennikel er ikke til å motstå.
Ingredienser
porsjoner
-
12 stk. kamskjell
Ertepuré:
-
1 båt hvitløk -
2 stk. vårløk (kun det grønne) -
1 ss smør -
250 g frosne erter -
1 dl kyllingkraft -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Salat:
-
1 stk. fennikel -
1 stk. sjalottløk -
1 ss frisk gressløk -
2 ss frisk dill -
1 stk. granateple -
1 ss sitronsaft -
0,5 pk karse
Slik gjør du
- Finhakk hvitløk og skjær vårløk i fine skiver.
- Fres hvitløk og vårløk i en kjele med smør til løken blir blank. Tilsett erter og fres i et par minutter til ertene er gjennomvarme.
- Hell på kraft og kok opp.
- Trekk kjelen til side. Bruk en stavmikser og kjør til en grov puré. Smak til med salt og pepper. Hold pureen varm.
- Skjær fennikel i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel eller en mandolin. Legg fennikelskivene i iskaldt vann, sånn at de blir sprø.
- Kutt sjalottløk, gressløk og dill fint.
- Rens granateplet. Tørk den høvlede fennikelen godt og bland den med resten av salatingrediensene. Vend inn granateple til sist.
- Pensle kamskjellene med olje og stek dem på høy temperatur til de får en fin farge på begge sider. Tilsett smør på slutten og stek videre i ca. 1 minutt. Dryss over litt havsalt.
- Fordel ertepuré og salat på fire tallerkener. Legg på de varme kamskjellene og server.
Kamskjell er aller best når de er ferske og i skjellet. Da er to skjell per person nok. Får du ikke tak i ferske kamskjell, er frosne kamskjell et godt alternativ. De er som regel litt mindre med også veldig gode.