Kamskjellsalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Norske kamskjell er en unik råvare som vi må ta godt vare på og nyte når vi har mulighet. Smørstekte kamskjell i en frisk og lett salat med erter og fennikel er ikke til å motstå. 

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. kamskjell

Ertepuré:

  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. vårløk (kun det grønne)
  • 1 ss smør
  • 250 g frosne erter
  • 1 dl kyllingkraft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Salat:

  • 1 stk. fennikel
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss frisk gressløk
  • 2 ss frisk dill
  • 1 stk. granateple
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 pk karse

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk og skjær vårløk i fine skiver.
  2. Fres hvitløk og vårløk i en kjele med smør til løken blir blank. Tilsett erter og fres i et par minutter til ertene er gjennomvarme.
  3. Hell på kraft og kok opp.
  4. Trekk kjelen til side. Bruk en stavmikser og kjør til en grov puré. Smak til med salt og pepper. Hold pureen varm.
  5. Skjær fennikel i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel eller en mandolin. Legg fennikelskivene i iskaldt vann, sånn at de blir sprø.
  6. Kutt sjalottløk, gressløk og dill fint.
  7. Rens granateplet. Tørk den høvlede fennikelen godt og bland den med resten av salatingrediensene. Vend inn granateple til sist.
  8. Pensle kamskjellene med olje og stek dem på høy temperatur til de får en fin farge på begge sider. Tilsett smør på slutten og stek videre i ca. 1 minutt. Dryss over litt havsalt.
  9. Fordel ertepuré og salat på fire tallerkener. Legg på de varme kamskjellene og server.
    Kamskjell er aller best når de er ferske og i skjellet. Da er to skjell per person nok. Får du ikke tak i ferske kamskjell, er frosne kamskjell et godt alternativ. De er som regel litt mindre med også veldig gode.