Kalkunsalat på crostini
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne kalkunsalaten kan serveres i mange anledninger. Perfekt oppå sprøstekte skiver av baguette, enten til forrett, på et tapasbord eller rett og slett om du skal kose deg en kveld! Er også en super måte å få brukt opp kalkun om du har noe til overs.
Ingredienser
porsjoner
Kalkunsalat
-
200 g ferdigstekt kalkunkjøtt (rester) -
0,5 boks seterrømme -
1 ss majones -
0,5 ss grov sennep -
0,5 pk hakket ruccula -
saft og skall fra
0,5 stk. appelsin
-
16 skiver baguette -
3 ss olivenolje til steking -
1 båt hvitløk
Slik gjør du
1. Skjær ferdigstekt kalkunkjøtt i små terninger.
2. Bland sammen rømme, majones, sennep, hakket ruccula til en dressing, smak til med salt og pepper. Vend kalkunterningene inn i dressingen. Smak til på nytt med appelsinsaft.
La gjerne kalkunsalaten stå i kjøleskap noen timer før den skal spises for å trekke smak.
3. Ha olivenolje i en varm stekepanne og stek baguettskiver til de er sprø og gylne. Legg dem over på et kjøkkenpapir og gni dem inn med hvitløk.
4. Legg en god skje med kalkunsalat på hver av baguettskivene rett før servering. Pynt med revet appelsinskall.
Det er ingenting i veien for at du kan bytte ut kalkunkjøtt med kyllingkjøtt om det er det du skulle ha for hånden.