Kald avokadosuppe

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en enkel og smakfull forrett som godt kan serveres både sommer og vinter. Suppen er best om den lages rett før servering, men kan fint oppbevares i kjøleskapet et par timer.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 5 dl vann
  • 2 stk. moden avokado
  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 stk. agurk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts finhakket salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Topping

  • 30 g pistasjnøtter
  • 2 stk. vårløk

Slik gjør du

  1. Rør ut grønnsaksbuljong i litt kokende vann, og hell i kaldt vann til du har den angitte mengden. Avkjøl helt, gjerne i kjøleskapet.
  2. Ha de resterende ingrediensene til suppen i en blender eller hurtigmikser, og kjør det hele godt sammen. Spe med grønnsaksbuljong til suppen er glatt og har ønsket konsistens.
  3. Smak til suppen med litt salt, pepper og sitronsaft.
  4. Server suppen med én gang, eller sett den i kjøleskapet noen timer til den skal serveres. Blir suppen stående for lenge i kjøleskapet vil den kunne endre farge.
  5. Fordel suppen i dype skåler. Hakk pistasjnøtter og vårløk og dryss det på suppen før servering.

Om du vil ha suppen skikkelig kald, kan du bytte ut noe av buljongen/vannet med isbiter (bland ut buljongen i mindre vann og avkjøl. Tilsett isbiter til du har riktig mengde).