Kald avokadosuppe
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Dette er en enkel og smakfull forrett som godt kan serveres både sommer og vinter. Suppen er best om den lages rett før servering, men kan fint oppbevares i kjøleskapet et par timer.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. grønnsakbuljong (terning) -
5 dl vann -
2 stk. moden avokado -
saften av
1 stk. sitron -
1 stk. agurk -
1 båt finhakket hvitløk -
0,5 ts finhakket salt -
0,5 ts kvernet pepper
Topping
-
30 g pistasjnøtter -
2 stk. vårløk
Slik gjør du
- Rør ut grønnsaksbuljong i litt kokende vann, og hell i kaldt vann til du har den angitte mengden. Avkjøl helt, gjerne i kjøleskapet.
- Ha de resterende ingrediensene til suppen i en blender eller hurtigmikser, og kjør det hele godt sammen. Spe med grønnsaksbuljong til suppen er glatt og har ønsket konsistens.
- Smak til suppen med litt salt, pepper og sitronsaft.
- Server suppen med én gang, eller sett den i kjøleskapet noen timer til den skal serveres. Blir suppen stående for lenge i kjøleskapet vil den kunne endre farge.
- Fordel suppen i dype skåler. Hakk pistasjnøtter og vårløk og dryss det på suppen før servering.
Om du vil ha suppen skikkelig kald, kan du bytte ut noe av buljongen/vannet med isbiter (bland ut buljongen i mindre vann og avkjøl. Tilsett isbiter til du har riktig mengde).