Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Juleruller med juledipp

Juleruller med juledipp

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 200 g strimlet hodekål
  • 1 stk. gulrot
  • 1 ss rapsolje til pensling
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts karve
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss rapsolje
  • 8 blader filodeig
  • 2 ss vann til å feste/lime
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss sesamfrø

Juledipp med kesam:

  • 1 beger kesam original, 8 %
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss hasselnøtter
  • 6 stk. svisker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 302 kcal
Fett 14 g
Protein 17 g
Karbohydrater 25 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Vårruller med klassiske julesmaker er ypperlig til juletapasen. Disse vårrullene stekes i ovn istedenfor å friteres i olje.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 200 g strimlet hodekål
  • 1 stk. gulrot
  • 1 ss rapsolje til pensling
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts karve
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss rapsolje
  • 8 blader filodeig
  • 2 ss vann til å feste/lime
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss sesamfrø

Juledipp med kesam:

  • 1 beger kesam original, 8 %
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss hasselnøtter
  • 6 stk. svisker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 302 kcal
Fett 14 g
Protein 17 g
Karbohydrater 25 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server juleruller med juledipp sammen med flere andre tapasretter.

Dette regnes ikke som en selvstendig rett, men bør være én av flere retter på et tapasbord. I vår serie med juletapas har vi laget juleruller (vårruller med julekryddere), soyamarinerte kyllingklubber, medister albondigas, fenalår med djevelegg, capresetårn med kaspolsaus og ricottafiken.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB11 15.12.2024 15:51:47