Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvitløk- og persillesmør

Hvitløk- og persillesmør

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g mykt smør
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 3 ss finhakket frisk kruspersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 188 kcal
Fett 21 g
Protein 0 g
Karbohydrater 0 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag hvitløksmøret selv, så får du det akkurat slik du vil ha det. Hvitløksmør er den aller enkleste sausen til biff, og er nydelig på ferskt brød eller grillede maiskolber.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g mykt smør
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 3 ss finhakket frisk kruspersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 188 kcal
Fett 21 g
Protein 0 g
Karbohydrater 0 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Smøret kan lages i god tid, og holder seg godt minst en uke i kjøleskapet, eller ca 2 måneder i fryseren. Smak til smøret med litt chilipulver eller finrevet sitronskall for ekstra god smak.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 15.12.2024 16:49:44