Hvit bacalao

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig bacalaovariant med masse smak. Pass på at du ikke rører for mye i gryten, da faller fiskestykkene fra hverandre.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g klippfisk loin
  • 1 dl olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 klype safran (kan utelates)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 stk. gul paprika
  • 2 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Legg klippfisken til utvanning i kaldt vann i minst 24 timer. Bytt vann 2-3 ganger i løpet av utvanningstiden.
  2. Del klippfisken i porsjonsstykker.
  3. Skjær løk i båter, finhakk hvitløk og skjær chili i ringer.
  4. Varm olje i en tykkbunnet gryte (gjerne jerngryte) og fres løken til den er myk og blank. Senk varmen litt og tilsett hvitløk, chili, safran og laurbærblad. Fres videre i 5 minutter.
  5. Del paprika i brede strimler og ha dem i gryten sammen med fiskebuljong, hvitvin og fløte. Kok opp, senk varmen og legg i fisken. Sett på lokk og la det hele trekke rett under kokepunktet i ca. 30 minutter.
  6. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.
  7. Dryss over hakket persille rett før servering.

Server med kokte poteter eller godt brød.