Hvit bacalao
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En deilig bacalaovariant med masse smak. Pass på at du ikke rører for mye i gryten, da faller fiskestykkene fra hverandre.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g klippfisk loin -
1 dl olivenolje -
1 stk. løk -
4 båter hvitløk -
1 stk. rød chili -
1 klype safran (kan utelates) -
1 stk. laurbærblad -
2 stk. gul paprika -
2 dl fiskebuljong (utblandet) -
2 dl hvitvin -
2 dl kremfløte eller matfløte -
0,5 stk. sitron -
2 ss hakket frisk kruspersille
Slik gjør du
- Legg klippfisken til utvanning i kaldt vann i minst 24 timer. Bytt vann 2-3 ganger i løpet av utvanningstiden.
- Del klippfisken i porsjonsstykker.
- Skjær løk i båter, finhakk hvitløk og skjær chili i ringer.
- Varm olje i en tykkbunnet gryte (gjerne jerngryte) og fres løken til den er myk og blank. Senk varmen litt og tilsett hvitløk, chili, safran og laurbærblad. Fres videre i 5 minutter.
- Del paprika i brede strimler og ha dem i gryten sammen med fiskebuljong, hvitvin og fløte. Kok opp, senk varmen og legg i fisken. Sett på lokk og la det hele trekke rett under kokepunktet i ca. 30 minutter.
- Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.
- Dryss over hakket persille rett før servering.
Server med kokte poteter eller godt brød.