Hummus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Hummus er en velsmakende puré laget av kikerter. Den blir veldig mye brukt i de arabiske landene, enten som tilbehør til middagen i stedet for potet, eller som dip til grønnsaker eller brød. Prøv også hummus til tapas.

Ingredienser

  • 2 boks hermetiske kikerter (à 240 g)
  • saften av ½ stk sitron
  • 4 båt hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss tahini
  • ½ ts malt spisskummen
  • ca. dl olje
  • 1 ss finhakket frisk persille

Slik gjør du

  1. Skyll kikerter godt. Ha kikertene i en foodprocessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini, spisskummin og olje. Hummusen skal ha en myk konsistens.
  2. Vend inn finhakket bladpersille til slutt.

Har du små kokker i huset? La barna lage hummus med grønnsakstaver helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.