Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hummersuppe

Hummersuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. levende eller ferdig kokt hummer
  • 2 stilker frisk timian
  • 7 stk. hel pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl hvitvin
  • 7 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 2 plater butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling
  • 3 dl kremfløte
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 bunt frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 760 kcal
Fett 43 g
Protein 60 g
Karbohydrater 25 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mye av smaken i hummeren sitter i skallet, og det kan brukes til å lage en deilig suppe. Her får du en himmelsk hummersuppe med blant annet hvitvin, kremfløte og urter.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. levende eller ferdig kokt hummer
  • 2 stilker frisk timian
  • 7 stk. hel pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl hvitvin
  • 7 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 2 plater butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling
  • 3 dl kremfløte
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 bunt frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 760 kcal
Fett 43 g
Protein 60 g
Karbohydrater 25 g

Slik gjør du

Hvis du har kjøpt fersk levende hummer, så sørg for å avlive hummeren. Finn krysset på toppen av hodet til hummeren, og plasser den bakerste spissen på en stor, tung kniv i krysset. Kløyv hodet med en kraftig og bestemt bevegelse minst 3 cm innover.

trinn du kan merke av

Har du kjøpt frossen ferdigkokt hummer kan du hoppe over dette punktet. Men, inkluder dillen under punkt fire.

Lag en smakfull og dekorativ urteolje med dill eller estragon! Varm opp 4 dl nøytral olje til ca. 80 °C. Tilsett rensede urter (uten grove stilker), og kjør blandingen i blender til den er jevn. Varm opp igjen til 80–90 °C og miks videre et par minutter. Sil oljen, og la den stå til grumset synker til bunnen. Hell den klare, grønne oljen over på en flaske – perfekt som pynt ved servering!

Server med ferskt brød, eller skiver av ristet baguette!

Hummersuppe

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB11 05.12.2025 06:31:25