Hummerbisque

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Har du lyst til å imponere gjestene dine med en fantastisk forrett? Da er Hummerbisque med fennikel, appelsin og konjakk noe du bare må prøve!

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 stk. hummer
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 100 g fennikel
  • 100 g stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. hvitløk
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 stk. appelsin
  • 2 dl konjakk
  • 4 dl hvitvin
  • 1,5 l melk
  • 0,5 stk. sitron (saft)
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ss ketchup
  • 200 g smør

Garnityr:

  • 1 stk. appelsin
  • 1 stk. fennikel
  • 1 bunt finhakket frisk gressløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

Tilberedning av hummer