Helstekt kylling med byggrynsalat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En stor helstekt kylling er perfekt til både en helt spesiell hverdag eller en liten, enkel fest. Kyllingen blir ekstra saftig og smakfull om du pensler den med smør i løpet av steketiden. Vi serverer en deilig, varm byggrynssalat til.

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • 1 stk. løk
  • 6 båter hvitløk
  • 2 ss smør
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts paprikapulver

Varm byggrynsalat:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 300 g byggryn (perlebygg)
  • 6 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 500 g gresskar , ev. søtpotet
  • 200 g frisk spinat
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 1 ss olivenolje
  • 150 g fetaost
  • 100 g hakkede pistasjnøtter

Slik gjør du