Helstekt kylling med byggrynsalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En stor helstekt kylling er perfekt til både en helt spesiell hverdag eller en liten, enkel fest. Kyllingen blir ekstra saftig og smakfull om du pensler den med smør i løpet av steketiden. Vi serverer en deilig, varm byggrynssalat til.
Ingredienser
6 porsjoner
-
1 stk. kylling (ca. 1500 g) -
1 stk. løk -
6 båter hvitløk -
2 ss smør -
2 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
0,5 ts paprikapulver
Varm byggrynsalat:
-
1 stk. løk -
2 båter hvitløk -
1 ss nøytral olje -
300 g byggryn (perlebygg) -
6 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet) -
500 g gresskar , ev. søtpotet -
200 g frisk spinat -
revet skall og saft av
1 stk. sitron -
1 ss olivenolje -
150 g fetaost -
100 g hakkede pistasjnøtter