Helstekt and
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Helstekt og gyllenbrun and servert med eplebåter, svisker og fiken er fristende og smakfull mat. I Danmark er and like populær middag på julaften som ribbe er her i Norge.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 stk. and (ca. 2,5 kg) -
1,5 ss grovt salt -
1,5 ss kvernet pepper -
1 stk. sitron -
50 g smør -
4 dl vann
Fatpynt:
-
2 stk. eple -
1 pk svisker
Slik gjør du
Øs eller pensle anden gjentatte ganger med stekesjyen i formen i løpet av steketiden. Dette gir sprøtt skinn og ekstra saftig kjøtt. Skru eventuelt opp steketemperaturen eller bruk ovnens grillfunksjon mot slutten av steketiden.
Anden er ferdig stekt, sprø, gyllen og fin. Server med epler, svisker og noen gode ferske fiken.