Helstekt and

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt og gyllenbrun and servert med eplebåter, svisker og fiken er fristende og smakfull mat. I Danmark er and like populær middag på julaften som ribbe er her i Norge. 

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. and (ca. 2,5 kg)
  • 1,5 ss grovt salt
  • 1,5 ss kvernet pepper
  • 1 stk. sitron
  • 50 g smør
  • 4 dl vann

Fatpynt:

  • 2 stk. eple
  • 1 pk svisker

Slik gjør du

bar

Du trenger: and, grovt salt, pepper, sitron, smør, vann, epler, svisker og hyssing.

bar
bar
bar
bar
bar
Øs eller pensle anden gjentatte ganger med stekesjyen i formen i løpet av steketiden. Dette gir sprøtt skinn og ekstra saftig kjøtt. Skru eventuelt opp steketemperaturen eller bruk ovnens grillfunksjon mot slutten av steketiden.

bar

Anden er ferdig stekt, sprø, gyllen og fin. Server med epler, svisker og noen gode ferske fiken.