Gulrothummus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hummus av kikerter er velkjent og elsket av mange. Vi har byttet ut kikertene med gulrøtter, og resultatet er en vakker, gyllenoransje puré med nydelig sødme og spennende smaker. Server den som et uvanlig tilbehør til stekt kjøtt, for eksempel svinestek, eller som en av flere retter på et alternativt julebord.

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. gulrot
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ss sesamfrø
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss tahini
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C
  2. Skrell gulrøttene og del dem grovt opp. Finhakk chili og hvitløk.
  3. Legg gulrotbitene på bakepapir på et stekebrett. Fordel chili, hvitløk, krydder og sesamfrø over. Drypp olje over.
  4. Bak gulrøttene midt i stekeovnen i 40-45 minutter, eller til gulrøttene er helt møre og har fått en fin, gyllen farge.
  5. Flytt alt over i en hurtigmikser sammen med tahini og litt sitronsaft. Kjør maskinen til massen er helt glatt.
  6. Hell mosen over i en skål og smak til med salt og pepper og eventuelt mer sitronsaft. Juster konsistensen med litt vann om nødvendig.
  7. Dryss noen sesamfrø over gulrotpureen ved servering.