Grønnsaksform fra Provence
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
I Provence baker de ofte grønnsakene i en liten ildfast form, gjerne lagt i et fint mønster. Tian er navnet både på formen og på grønnsaksretten, som serveres som tilbehør til alle slags typer stekt kjøtt.
Ingredienser
-
1 stk. aubergine -
1 stk. grønn squash -
1 stk. gul squash -
4 stk. tomat -
4 ss olivenolje -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ts tørket timian -
2 båter finhakket hvitløk -
100 g fersk mozzarella
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
2. Skjær aubergine og squash i 2 mm tynne skiver på langs. Skjær tomat i skiver.
3. Smør en liten (15-20 cm), rund ildfast form med olje. Rull sammen skiver av grønnsaker og legg dem i formen. Fortsett å fylle på med tomatskiver og flere skiver av grønnsaker til formen er helt full. Pensle med olivenolje og krydre med salt, pepper, timian og hvitløk.
4. Stek grønnsakformen midt i ovnen i ca 45 minutter, eller til grønnsakene er helt møre og har fått en fin, gyllen farge.
5. Riv biter av fersk mozzarella og legg på grønnsaksformen ved servering.