Grønnsaksform fra Provence

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I Provence baker de ofte grønnsakene i en liten ildfast form, gjerne lagt i et fint mønster. Tian er navnet både på formen og på grønnsaksretten, som serveres som tilbehør til alle slags typer stekt kjøtt. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. gul squash
  • 4 stk. tomat
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 100 g fersk mozzarella

Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 180 °C.

2. Skjær aubergine og squash i 2 mm tynne skiver på langs. Skjær tomat i skiver. 

 

Velg grønnsaker med omtrent samme diameter.

 

3. Smør en liten (15-20 cm), rund ildfast form med olje. Rull sammen skiver av grønnsaker og legg dem i formen. Fortsett å fylle på med tomatskiver og flere skiver av grønnsaker til formen er helt full. Pensle med olivenolje og krydre med salt, pepper, timian og hvitløk.

4. Stek grønnsakformen midt i ovnen i ca 45 minutter, eller til grønnsakene er helt møre og har fått en fin, gyllen farge.

5. Riv biter av fersk mozzarella og legg på grønnsaksformen ved servering.