Grønnsakschutney
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Når grønnsaker får kokt sammen med eddik, sukker og krydder, blir det en smaksopplevelse med sterke, søte, sure og salte smaker i ett. Grønnsakschutney passer godt til stekt kyllingfilet eller en saftig biff.
Ingredienser
1 porsjoner
Gir ca 2,5 kg
-
1 kg tomat , flådd og hakket -
350 g løk , hakket -
350 g aubergine , i terninger -
350 g grønn squash , i terninger -
350 g rød paprika , i terninger -
225 g gul paprika , i terninger -
6 båter hvitløk , hakket -
2 stk. rød chili , hakket -
1 ss paprikapulver -
1 ss korianderfrø , ristet og grovknust -
1,5 ts salt -
350 g rørsukker eller brunt sukker -
3 dl rødvinseddik eller eplecidereddik
Slik gjør du
- Bland alle grønnsaker, hvitløk, krydder og salt i en vid kjele og sett på lokk. Varm dem sakte opp til de safter seg, rør om av og til. Fjern lokket og øk varmen.
- La grønnsakene småkoke til de er møre og det meste av vannet har fordampet, ca. 1 time.
- Senk varmen og rør inn sukker og eddik. Kok opp og fortsett å koke til massen tykner, ca. 30 minutter.
- Fyll chutney på varme, tørre glass og skru på lokk med en gang.
Oppbevar tørt og mørkt. Bør lagres minst en måned før bruk.