Grønnsakschutney

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Når grønnsaker får kokt sammen med eddik, sukker og krydder, blir det en smaksopplevelse med sterke, søte, sure og salte smaker i ett. Grønnsakschutney passer godt til stekt kyllingfilet eller en saftig biff. 

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca 2,5 kg

  • 1 kg tomat , flådd og hakket
  • 350 g løk , hakket
  • 350 g aubergine , i terninger
  • 350 g grønn squash , i terninger
  • 350 g rød paprika , i terninger
  • 225 g gul paprika , i terninger
  • 6 båter hvitløk , hakket
  • 2 stk. rød chili , hakket
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss korianderfrø , ristet og grovknust
  • 1,5 ts salt
  • 350 g rørsukker eller brunt sukker
  • 3 dl rødvinseddik eller eplecidereddik

Slik gjør du

  1. Bland alle grønnsaker, hvitløk, krydder og salt i en vid kjele og sett på lokk. Varm dem sakte opp til de safter seg, rør om av og til. Fjern lokket og øk varmen.
  2. La grønnsakene småkoke til de er møre og det meste av vannet har fordampet, ca. 1 time.
  3. Senk varmen og rør inn sukker og eddik. Kok opp og fortsett å koke til massen tykner, ca. 30 minutter.
  4. Fyll chutney på varme, tørre glass og skru på lokk med en gang.

Oppbevar tørt og mørkt. Bør lagres minst en måned før bruk.