Grønnkål- og gresskarsalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Grønnkål er en vintergrønnsak som strutter av sunnhet. Den litt bitre smaken blir mildere i selskap med sødmen i bakt gresskar. Grønnkål- og gresskarsalat passer utmerket til både tradisjonelle og utradisjonelle julemiddager.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g gresskar -
1 ss olivenolje til baking av gresskar -
400 g grønnkål -
0,5 stk. granateple -
1,5 dl mandler -
100 g hvitost i små terninger -
2 ss balsamicoeddik eller sitronsaft -
4 ss olivenolje -
50 g høvlet vellagret ost
Slik gjør du
- Skjær gresskar i 1x1 cm store terninger. Grovhakk mandler. Fjern stilken på grønnkålen og strimle bladene.
- Legg gresskarterninger på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Bak gresskarbitene i ovnen på 200 °C til de er gylne og myke, 20-30 minutter. Bruk en stekespade og snu litt på dem et par ganger i løpet av baketiden.
- Dryss grovhakkede mandler over gresskarbitene når det gjenstår ca. 10 minutter av tiden. Ta brettet ut av stekeovnen og avkjøl.
- Varm halvparten av olivenoljen i en vid stekepanne og rist grønnkål til den akkurat faller sammen. Krydre med salt og pepper.
- Ha grønnkålen over i en stor bolle og bland inn bakt gresskar, granateple, mandler og hvitost. Hell over balsamico og olivenolje, og bland forsiktig.
Anrett grønnkål- og gresskarsalaten på et stort fat eller i mindre skåler. Dryss over osteflak, ha på litt nykvernet pepper og server.