Grønnkål- og gresskarsalat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grønnkål er en vintergrønnsak som strutter av sunnhet. Den litt bitre smaken blir mildere i selskap med sødmen i bakt gresskar. Grønnkål- og gresskarsalat passer utmerket til både tradisjonelle og utradisjonelle julemiddager.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g gresskar
  • 1 ss olivenolje til baking av gresskar
  • 400 g grønnkål
  • 0,5 stk. granateple
  • 1,5 dl mandler
  • 100 g hvitost i små terninger
  • 2 ss balsamicoeddik eller sitronsaft
  • 4 ss olivenolje
  • 50 g høvlet vellagret ost

Slik gjør du

  1. Skjær gresskar i 1x1 cm store terninger. Grovhakk mandler. Fjern stilken på grønnkålen og strimle bladene.
  2. Legg gresskarterninger på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Bak gresskarbitene i ovnen på 200 °C til de er gylne og myke, 20-30 minutter. Bruk en stekespade og snu litt på dem et par ganger i løpet av baketiden.
  3. Dryss grovhakkede mandler over gresskarbitene når det gjenstår ca. 10 minutter av tiden. Ta brettet ut av stekeovnen og avkjøl.
  4. Varm halvparten av olivenoljen i en vid stekepanne og rist grønnkål til den akkurat faller sammen. Krydre med salt og pepper.
  5. Ha grønnkålen over i en stor bolle og bland inn bakt gresskar, granateple, mandler og hvitost. Hell over balsamico og olivenolje, og bland forsiktig.

Anrett grønnkål- og gresskarsalaten på et stort fat eller i mindre skåler. Dryss over osteflak, ha på litt nykvernet pepper og server.