Grillet hvitløk

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grillet hvitløk er full av smak og kan spises som den er, eller brukes videre i matalgingen for eksempel når du skal lage dressing til grillmaten. Etter en omgang på grillen blir hvitløken myk og mild på smak.  

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. stor hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Bruk stor, fersk hvitløk. Del hvitløken på midten,  på tvers av båtene.  Pensle den godt med olje olje og krydre med salt og pepper.
  2.  Legg hvitløken på grillen med snittflaten ned, på indirekte middels til svak varme i ca. 15-20 minutter, eller til hvitløkbåtene er helt myke. server den grillede hvitløken som den er, eller klem ut innmaten og bruk den videre i matlagingen. 

Det er mange grønnsaker som er supre å legge på grillen. Har du for eksempel smakt grillet vårløk, grillet paprika eller grillede grønnsaker med urtesmør?