Grillet hvitløk
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Grillet hvitløk er full av smak og kan spises som den er, eller brukes videre i matalgingen for eksempel når du skal lage dressing til grillmaten. Etter en omgang på grillen blir hvitløken myk og mild på smak.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. stor hvitløk -
1 ss olivenolje -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Bruk stor, fersk hvitløk. Del hvitløken på midten, på tvers av båtene. Pensle den godt med olje olje og krydre med salt og pepper.
- Legg hvitløken på grillen med snittflaten ned, på indirekte middels til svak varme i ca. 15-20 minutter, eller til hvitløkbåtene er helt myke. server den grillede hvitløken som den er, eller klem ut innmaten og bruk den videre i matlagingen.
Det er mange grønnsaker som er supre å legge på grillen. Har du for eksempel smakt grillet vårløk, grillet paprika eller grillede grønnsaker med urtesmør?