Grillet bruschetta med spekeskinke

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bruschetta kan lages på grillen. En frisk og enkel italiensk sommerrett, som tar lite tid.

Ingredienser

porsjoner
  • 8 skiver spekeskinke
  • 4 skiver landbrød
  • 1 båt hvitløk
  • 4 ss olivenolje til pensling
  • 4 ss aïoli
  • 8 stk. rød cherrytomat på stilk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts grovt salt

Slik gjør du

  1. Pensle brødskivene med olivenolje på begge sider. Grill til de har fått en gyllen stekeskorpe. Del hvitløksbåten i to og gni dem over brødskivene.
  2. Legg tomatene i en ildfast form. Ha over olivenolje og strø på salt. Sett formen på grillen med lokk over i 8-10 minutter.
  3. Smør aÏoli på skivene og legg spekeskinke. Topp det hele med bakte tomater.