Gresskar med vegetarfyll

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Flaskegresskar fylt med ris- og grønnsaksfyll blir som en vegetarstek, og er kanskje julens lekreste rett. Dette er  utvilsomt en festrett for alle som velger vegetar.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. flaskegresskar
  • 1 ss olivenolje

Ris- og grønnsaksfyll:

  • 2 stk. gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2,5 dl fullkornris
  • 0,5 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1,5 dl valnøttkjerner eller pecannøtter
  • 1,5 dl tørkede tranebær
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

Server gjerne en frisk salat og din favorittsaus til gresskaret.

Fyllet i gresskaret kan varieres på mange måter ved endre urter, nøtter og grønnsaker. Pass på at fyllet ikke inneholder for mye fuktighet. Da vil det bli vanskelig å holde på fasongen.
Du kan også få et fyll med fastere konsistens ved å blande et egg eller to inn i rismassen.