Gresskar med vegetarfyll
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Flaskegresskar fylt med ris- og grønnsaksfyll blir som en vegetarstek, og er kanskje julens lekreste rett. Dette er utvilsomt en festrett for alle som velger vegetar.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. flaskegresskar -
1 ss olivenolje
Ris- og grønnsaksfyll:
-
2 stk. gulrot -
2 stilker stilkselleri (stangselleri) -
1 stk. løk -
2 båter hvitløk -
1 ss olivenolje -
2,5 dl fullkornris -
0,5 l grønnsakbuljong (utblandet) -
1,5 dl valnøttkjerner eller pecannøtter -
1,5 dl tørkede tranebær -
0,5 ts tørket timian -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
Server gjerne en frisk salat og din favorittsaus til gresskaret.
Fyllet i gresskaret kan varieres på mange måter ved endre urter, nøtter og grønnsaker. Pass på at fyllet ikke inneholder for mye fuktighet. Da vil det bli vanskelig å holde på fasongen.
Du kan også få et fyll med fastere konsistens ved å blande et egg eller to inn i rismassen.