Gravet skrei med sitron- og sennepssaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Skrei er en fantastisk råvare, og er super å bruke også i rå tilstand. Gravet skrei er perfekt som forrett eller som en av flere småretter på en buffet. Vi har brukt sitron, dill og akevitt som smakstinsetninger, og det er helt nydelig! 

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 600 g skreiloin skreifilet
  • 1,5 ss salt
  • 2 ss sukker
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 potte frisk dill
  • 0,5 dl akevitt
  • 0,5 stk. grovt rugbrød

Sitron- og sennepssaus

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 2 ss grov dijonsennep
  • 2 dl nøytral olje
  • 2 ss hakket frisk dill

Slik gjør du

bar