Fylt lammelår med tomat og feta
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Lammestek regnes av mange som et «må-ha-måltid» både i høstens lammesesong, og i påsken. Om du vil imponere gjestene dine, er en stor fylt lammestek en sikker vinner. Ikke bare ser det flott ut, men kjøttet blir også utrolig saftig og smakfullt.
Ingredienser
10 porsjoner
-
1 stk. lammelår ca. 2,5 kg
Fyll:
-
2 stk. finhakket sjalottløk -
2 båter finhakket hvitløk -
50 g finhakket sorte oliven -
50 g hakket soltørkede tomater i olje -
200 g smuldret fetaost -
4 ss tomatpuré -
2 ss brødrasp -
2 ss hakket bladpersille -
1 ss hakket frisk timian
-
0,5 ts salt -
1 ts pepper
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 125 °C. Bein ut lammelåret (se videoen nedenfor), eller kjøp en som er ferdig utbeinet.
- Bland sammen ingrediensene til fyllet og fordel det inni steken.
- Rull steken sammen og surr den godt med hyssing. Gni steken inn med salt og pepper.
- Legg steken i en langpanne og stikk inn et steketermometer. Se til at termometeret sitter i kjøttet og ikke i fyllet, da det vil angi feil kjernetemperatur.
- Sett steken midt i stekeovn til termometeret viser 65-70 °C for medium til medium pluss, eller 75 °C for gjennomstekt. Dette tar ca. 3 timer. La steken hvile i 20 minutter før den skjæres opp i skiver.
Server gjerne lammesteken med en god salat til.
I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet.