Fruktbrød
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Her har du et saftig og holdbart fruktbrød som smaker like godt til en god kopp kaffe som sammen med en kraftig ost! En porsjon deig gir 2 store brød eller 4-5 mindre brød.
Ingredienser
-
300 g sukker -
7 stk. egg -
300 g hvetemel -
2 ts natron -
2 ts malt kanel -
300 g mandler -
150 g hasselnøtter -
150 g valnøttkjerner -
300 g sultanrosiner -
150 g korinter -
150 g tørkede tranebær -
300 g tørket aprikos -
revet skall av
1 stk. appelsin
Slik gjør du
- Visp sukker og egg til stiv eggedosis. Sikt melet og rør det inn. Rør inn resten av ingrediensene. Det blir en ganske fast og klissete deig.
- Smør formene godt, og dryss dem med hvetemel. Legg en bit bakepapir i bunnen., så løsner de lett. Fyll deigen nesten opp til kanten.
- Stek kakene midt i ovnen ved 180 ˚C i ca. 1 time, eller til kakene er gjennomstekte. Sjekk med en pinne. Dekk kakene med bakepapir om de blir fort mørke på toppen. Avkjøl.
Innholdet i kaken kan varieres etter hva du liker med for eksempel andre typer nøtter, tørket fiken eller dadler.
Kaken har lang holdbarhet. Oppbevar den kaldt, og skjær den i tynne skiver ved servering.