Frittata med asparges, potet og ost

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Server frittata som én av flere tapasretter, eller la den gjerne få en plass på det norske koldtbordet.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kokt potet
  • 2 ss olivenolje
  • 4 stk. frisk grønn asparges
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 6 stk. egg
  • 0,5 dl vann
  • 1 ts salt

litt kvernet pepper

  • 30 g revet parmesan
  • ca. 50 g revet hvitost

Slik gjør du

1. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Del asparges og paprika i biter.

2. Stek potetene i olivenolje på middels varme til de har begynt å få litt farge. Tilsett asparges og paprika de siste minuttene og la dem bli myke. Ha alt over i en ildfast form.

3. Visp sammen egg, vann og parmesan og krydre med salt og pepper. Hell blandingen over formen og dryss revet ost på toppen.

4. Stek ved 180 °C i ca. 15 minutter til eggene har stivnet og frittataen er gyllenbrun på toppen.

Har du ikke stekeovn? Lag frittataen i stekepanne og stek den på svak varme, under lokk til eggene har stivnet.