Frittata med asparges, potet og ost
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Server frittata som én av flere tapasretter, eller la den gjerne få en plass på det norske koldtbordet.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. kokt potet -
2 ss olivenolje -
4 stk. frisk grønn asparges -
0,5 stk. rød paprika -
6 stk. egg -
0,5 dl vann -
1 ts salt
litt kvernet pepper
-
30 g revet parmesan -
ca.
50 g revet hvitost
Slik gjør du
1. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Del asparges og paprika i biter.
2. Stek potetene i olivenolje på middels varme til de har begynt å få litt farge. Tilsett asparges og paprika de siste minuttene og la dem bli myke. Ha alt over i en ildfast form.
3. Visp sammen egg, vann og parmesan og krydre med salt og pepper. Hell blandingen over formen og dryss revet ost på toppen.
4. Stek ved 180 °C i ca. 15 minutter til eggene har stivnet og frittataen er gyllenbrun på toppen.
Har du ikke stekeovn? Lag frittataen i stekepanne og stek den på svak varme, under lokk til eggene har stivnet.