Fløtegratinerte poteter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fløtegratinerte poteter er godt tilbehør til biff, roastbiff, lammestek, oksestek og andre kjøttretter. Hvis du ikke ønsker å gratinere med ost kan du sløyfe dette.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl matfløte eller kremfløte
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • ca. 1 kg potet
  • 1 ss smør
  • 1 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen fløten koker.
  2. Finhakk hvitløk og tilsett i fløten sammen med salt og pepper. Husk at potetene trekker en del salt, så her kan det være greit å smake til godt.
  3. Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver.
  4. Smør en ildfast form. Legg i potetskiver og hell over fløte. 
  5. Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca. 30 minutter.  Legg ost på toppen og stek videre i ca. 20 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.
Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen før du setter den i ovnen.