Fløtegratinerte poteter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Fløtegratinerte poteter er godt tilbehør til biff, roastbiff, lammestek, oksestek og andre kjøttretter. Hvis du ikke ønsker å gratinere med ost kan du sløyfe dette.
Ingredienser
porsjoner
-
4 dl matfløte eller kremfløte -
1 båt hvitløk -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
ca.
1 kg potet -
1 ss smør -
1 dl revet hvitost
Slik gjør du
- Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen fløten koker.
- Finhakk hvitløk og tilsett i fløten sammen med salt og pepper. Husk at potetene trekker en del salt, så her kan det være greit å smake til godt.
- Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver.
- Smør en ildfast form. Legg i potetskiver og hell over fløte.
- Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca. 30 minutter. Legg ost på toppen og stek videre i ca. 20 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.
Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen før du setter den i ovnen.