Florentinsk ostekake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Prøv denne nydelige ostekaken med smak av kanel og kakao.
Ingredienser
Kakebunn:
-
180 g digestive kjeks eller annen grov kjeks -
1 ss brunt sukker -
1 ss malt kanel -
80 g smeltet smør
Krem:
-
400 g kremost naturell -
300 g cottage cheese -
5 stk. egg -
30 g kakaopulver -
1 ts vaniljesukker -
250 g sukker -
3 ss sterk kaffe -
2 ts malt kanel
Glasur:
-
2,5 dl seterrømme eller créme fraîche -
125 g melis
Pynt:
-
50 g revet kokesjokolade -
2 ts malt kanel -
2 ts kakaopulver
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene til bunnen i en hurtigmikser og kjør det sammen til en jevn masse. Klem det ut i en springform (24 cm) og sett til side.
- Vask miksebollen og tilsett alle ingrediensene til kakekremen. Kjør det i hurtigmikseren til det er godt blandet og glatt uten klumper.
- Hell kremen forsiktig over kakebunnen. Det er lurt å la kremen renne over en øse som nesten hviler mot bunnen – på den måten unngår du at deler av bunnen løser seg opp i kremen.
- Stek kaken ved 170 ºC i ca. 1 time eller til kaken så vidt er fast.
- Bland sammen rømme og melis til glasuren. Ta kaken ut av ovnen og hell over rømmeglasuren. Fordel den jevnt over kaken og sett den inn i ovnen igjen i 10-15 minutter. Ta ut kaken og avkjøl den helt.
- Dryss over revet mørk sjokolade og en blanding av kanel og kakao før servering.