Fisk- og skalldyrsuppe

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En nydelig fiskesuppe med rik smak og en liten touch av stjerneanis. En perfekt forrett. 

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 kg friske blåskjell
  • 1 båt finhakket hvitløk (eller mer)
  • 1 ss smør
  • 1,5 dl hvitvin
  • 1 stk. vårløk
  • 2 ss finhakket sjalottløk
  • 1 stk. stjerneanis (hel)
  • 8 dl fiskekraft + blåskjellkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g steinbitfilet eller annen hvit fisk
  • 200 g laksefilet eller ørretfilet
  • 1 stk. eggeplomme
  • 600 g reker
  • 1 ss hakket frisk koriander
  • 0,5 stk. finhakket rød chili

Slik gjør du

  1. Skrubb blåskjellene godt. Kast dem som ikke lukker seg.
  2. Finhakk hvitløk og fres den i litt av smøret i en kjele.
  3. Hell over 1 1/2 dl vann eller hvitvin og kok opp. Ha i blåskjellene og damp dem i ca. 5 minutter eller til de åpner seg. Rens de fleste av blåskjellene, men ta vare på noen til pynt i suppen. Sil fra kraften og bruk den i suppen.
  4. Finhakk sjalottløk og snitt vårløk fint. Ta vare på noe av det grønne på vårløken til pynt.
  5. Smelt resten av smøret i en vid kjele og fres sjalottløk og hvitløk myk og blank.
  6. Hell i fiske- og blåskjellkraft og stjerneanis. La dette koke inn til det halve. Fjern stjerneanisen. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper.
  7. Rens fisken og skjær den i passe biter. La bitene trekke i suppen.
  8. Visp eggeplommene sammen med litt av den varme suppen og rør blandingen inn i suppen (suppen må ikke koke etter at eggeplommene er tilsatt, da vil den sprekke).
  9. Fordel reker og blåskjell i varme dype tallerkner. Dryss over finklippet koriander, det grønne av vårløk og chili. Hell den varme suppen over og server.