Fisk- og skalldyrsuppe
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
En nydelig fiskesuppe med rik smak og en liten touch av stjerneanis. En perfekt forrett.
Ingredienser
porsjoner
-
0,5 kg friske blåskjell -
1 båt finhakket hvitløk (eller mer) -
1 ss smør -
1,5 dl hvitvin -
1 stk. vårløk -
2 ss finhakket sjalottløk -
1 stk. stjerneanis (hel) -
8 dl fiskekraft + blåskjellkraft -
3 dl kremfløte -
100 g steinbitfilet eller annen hvit fisk -
200 g laksefilet eller ørretfilet -
1 stk. eggeplomme -
600 g reker -
1 ss hakket frisk koriander -
0,5 stk. finhakket rød chili
Slik gjør du
- Skrubb blåskjellene godt. Kast dem som ikke lukker seg.
- Finhakk hvitløk og fres den i litt av smøret i en kjele.
- Hell over 1 1/2 dl vann eller hvitvin og kok opp. Ha i blåskjellene og damp dem i ca. 5 minutter eller til de åpner seg. Rens de fleste av blåskjellene, men ta vare på noen til pynt i suppen. Sil fra kraften og bruk den i suppen.
- Finhakk sjalottløk og snitt vårløk fint. Ta vare på noe av det grønne på vårløken til pynt.
- Smelt resten av smøret i en vid kjele og fres sjalottløk og hvitløk myk og blank.
- Hell i fiske- og blåskjellkraft og stjerneanis. La dette koke inn til det halve. Fjern stjerneanisen. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper.
- Rens fisken og skjær den i passe biter. La bitene trekke i suppen.
- Visp eggeplommene sammen med litt av den varme suppen og rør blandingen inn i suppen (suppen må ikke koke etter at eggeplommene er tilsatt, da vil den sprekke).
- Fordel reker og blåskjell i varme dype tallerkner. Dryss over finklippet koriander, det grønne av vårløk og chili. Hell den varme suppen over og server.