Enkel salat med drue og eple
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Ta for deg i fruktfatet og lag en frisk og deilig salat - nydelig som tilbehør til både røkt, grillet og stekt kjøtt, og et finfint lett alternativ til waldorfsalat.
Ingredienser
porsjoner
-
0,5 stk. agurk -
2 stk. eple -
150 g røde druer -
60 g valnøttkjerner -
150 g gresk yoghurt -
1 ss sitronsaft -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
1 ts sukker
Slik gjør du
- Skyll godt av frukten og fjern skallet om det er grovt. Skjær agurk på langs og skrap ut den myke kjernen med en skje. Skjær agurk og eple i biter og del druene i to. Grovhakk halvparten av valnøttene og behold resten hele.
- Ha alt i en bolle og vend inn yoghurt. Smak til med litt sitronsaft, salt, pepper og sukker.
La gjerne salaten stå i kjøleskapet og utvikle smak en stund før servering.
Denne salaten kan varieres med det du har tilgjengelig. Hvorfor ikke lage den mer eksotisk, ved å bytte ut eple med ananas eller mango? Du kan også smake den til med krydder eller urter. Litt kajenne og hakket persille eller koriander gir både smak og farge.