Enkel salat med drue og eple

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ta for deg i fruktfatet og lag en frisk og deilig salat - nydelig som  tilbehør til både røkt, grillet og stekt kjøtt, og et finfint lett alternativ til waldorfsalat.

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 stk. agurk
  • 2 stk. eple
  • 150 g røde druer
  • 60 g valnøttkjerner
  • 150 g gresk yoghurt
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ts sukker

Slik gjør du

  1. Skyll godt av frukten og fjern skallet om det er grovt. Skjær agurk på langs og skrap ut den myke kjernen med en skje. Skjær agurk og eple i biter og del druene i to. Grovhakk halvparten av valnøttene og behold resten hele.
  2. Ha alt i en bolle og vend inn yoghurt. Smak til med litt sitronsaft, salt, pepper og sukker.

La gjerne salaten stå i kjøleskapet og utvikle smak en stund før servering.

Denne salaten kan varieres med det du har tilgjengelig. Hvorfor ikke lage den mer eksotisk, ved å bytte ut eple med ananas eller mango? Du kan også smake den til med krydder eller urter. Litt kajenne og hakket persille eller koriander gir både smak og farge.