Eltefri pizza med reinsdyrskav, bacon og kantareller

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne pizzaen krever litt planlegging, men lite arbeid. Pizzadeigen lager du kvelden før pizzaen skal på bordet. Resultatet: en utrolig sprø og god pizzabunn som toppes med smakfullt reinsdyrkjøtt, sprøtt bacon og herlige kantareller!

Ingredienser

4  porsjoner

Eltefri pizzadeig:

  • 500 g hvetemel
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 1,5 ts salt
  • 3,5 dl vann

Hvit pizzasaus:

  • 1,5 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1,5 ts finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Pizzafyll:

  • 150 g bacon
  • 150 g kantarell
  • 250 g reinsdyrskav
  • 200 g vellagret hvitost
  • 4 ss tyttebær
  • 4 ss grovhakket bladpersille

Slik gjør du