Duebryst med kastanjepuré
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Due er en delikatesse som smaker utrolig godt. Her er duebrystene laget til som forrett, ledsaget av kastanjepuré, erter og bacon.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. duebryst -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
2 ss smør
Kastanjepuré:
-
200 g kokte kastanjer -
2 dl kremfløte -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Tilbehør:
-
4 skiver bacon -
50 g frosne erter -
2 ss smør -
8 kvister frisk kjørvel
Slik gjør du
- Krydre duebrystene med salt og pepper. Stek duebrystene med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Snu brystene når de har fått en fin brunfarge og stek videre et par minutter på middels varme, snu med jevne mellomrom.
- Ta duebrystene ut av stekepanna og legg dem på en tallerken. Pakk tallerken inn i aluminiumsfolie og la kjøttet hvile.
- Ha kastanjer og fløte i en liten kasserolle og kok opp. Kok til kastanjene er gjennomvarme og begynner å gå i oppløsning. Mos til en puré med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
- Finsnitt baconet og stek det i en varm stekepanne med smør. Ha erter i stekepanna når baconet er gyllent og sprøtt. Legg på tallerken og pynt med kjørvel og gjerne en stripe med god olivenolje.