Duebryst med kastanjepuré

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Due er en delikatesse som smaker utrolig godt. Her er duebrystene laget til som forrett, ledsaget av kastanjepuré, erter og bacon. 

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. duebryst
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Kastanjepuré:

  • 200 g kokte kastanjer
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tilbehør:

  • 4 skiver bacon
  • 50 g frosne erter
  • 2 ss smør
  • 8 kvister frisk kjørvel

Slik gjør du

  1. Krydre duebrystene med salt og pepper. Stek duebrystene med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Snu brystene når de har fått en fin brunfarge og stek videre et par minutter på middels varme, snu med jevne mellomrom. 
  2. Ta duebrystene ut av stekepanna og legg dem på en tallerken. Pakk tallerken inn i aluminiumsfolie og la kjøttet hvile.
  3. Ha kastanjer og fløte i en liten kasserolle og kok opp. Kok til kastanjene er gjennomvarme og begynner å gå i oppløsning. Mos til en puré med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
  4. Finsnitt baconet og stek det i en varm stekepanne med smør. Ha erter i stekepanna når baconet er gyllent og sprøtt. Legg på tallerken og pynt med kjørvel og gjerne en stripe med god olivenolje.