Dampet kveite med bønnepuré og sopp

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hvitvinsdampet kveite er luksusmat som smaker nydelig. Her har den fått usnobbete, men nydelig følge av hvit bønnepuré, sopp og ruccula.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kveitefilet
  • 2 ss smør
  • 1 dl hvitvin
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)

Bønnepuré:

  • 2 bokser hermetiske limabønner (butter beans)
  • 2 dl kremfløte
  • 4 ss olivenolje

Sopp og ruccula:

  • 200 g østerssopp eller annane sopp
  • 50 g ruccula

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i like store porsjonsstykker og fjern eventuelt skinnet. Dryss over litt salt og sett til side.
  2. Hell av væsken på bønnene og skyll dem godt. La dem renne godt av seg og ha dem i en liten kjele sammen med fløte. Kok opp og bruk stavmikser til å lage en glatt puré. Passér puréen gjennom en fin sikt og ha den tilbake i kjelen. Visp inn olivenolje og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Juster om nødvendig konsistensen med litt mer melk eller fløte. Hold puréen varm.
  3. Rens sopp og kutt i mindre biter om nødvendig. Varm en stekepanne og rist soppen raskt til den er gyllen. Krydre med salt og pepper. Hold varm. Vend inn ruccula rett før servering.
  4. Smelt smør i en sauteringspanne eller stekepanne med høy kant. Tilsett hvitvin og kraft og kok opp. Legg i fiskestykkene, senk varmen og sett på lokk. La fisken trekke under lokk i 7-10 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene (til kjernetemperatur på 65 °C).
  5. Løft fisken ut av pannen og legg den på litt papir. Øk varmen slik at væsken i pannen koker kraftig inn. Visp godt og bland eventuelt inn finhakket gressløk.
  6. Fordel bønnepuré på tallerkener, deretter sopp og til slutt et stykke fisk på toppen. Pynt med gressløk.