Dampet kveite med bønnepuré og sopp
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Hvitvinsdampet kveite er luksusmat som smaker nydelig. Her har den fått usnobbete, men nydelig følge av hvit bønnepuré, sopp og ruccula.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g kveitefilet -
2 ss smør -
1 dl hvitvin -
1 dl fiskebuljong (utblandet)
Bønnepuré:
-
2 bokser hermetiske limabønner (butter beans) -
2 dl kremfløte -
4 ss olivenolje
Sopp og ruccula:
-
200 g østerssopp eller annane sopp -
50 g ruccula
Slik gjør du
- Skjær fisken i like store porsjonsstykker og fjern eventuelt skinnet. Dryss over litt salt og sett til side.
- Hell av væsken på bønnene og skyll dem godt. La dem renne godt av seg og ha dem i en liten kjele sammen med fløte. Kok opp og bruk stavmikser til å lage en glatt puré. Passér puréen gjennom en fin sikt og ha den tilbake i kjelen. Visp inn olivenolje og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Juster om nødvendig konsistensen med litt mer melk eller fløte. Hold puréen varm.
- Rens sopp og kutt i mindre biter om nødvendig. Varm en stekepanne og rist soppen raskt til den er gyllen. Krydre med salt og pepper. Hold varm. Vend inn ruccula rett før servering.
- Smelt smør i en sauteringspanne eller stekepanne med høy kant. Tilsett hvitvin og kraft og kok opp. Legg i fiskestykkene, senk varmen og sett på lokk. La fisken trekke under lokk i 7-10 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene (til kjernetemperatur på 65 °C).
- Løft fisken ut av pannen og legg den på litt papir. Øk varmen slik at væsken i pannen koker kraftig inn. Visp godt og bland eventuelt inn finhakket gressløk.
- Fordel bønnepuré på tallerkener, deretter sopp og til slutt et stykke fisk på toppen. Pynt med gressløk.