Crostini
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Crostini er herlig tynne og sprø brødskiver ristet gylne i ovnen sammen med olivenolje.
Ingredienser
porsjoner
-
5 skiver tynne brød -
3 ss olivenolje
Soppblanding:
-
100 g kantarell eller annen sopp -
1 stk. sjalottløk -
1 ss smør -
1 ss finhakket frisk gressløk
Slik gjør du
- Skjær ut to rundinger fra hver brødskive. Eller ti tynne skiver av en bagett, den har perfekt crostini størrelse
- Legg skivene på et stekebrett og ringle over litt olivenolje.
- Stek crostiniene midt i ovnen på varmluft 180 °C til de blir gylne, ca. 5 minutter. Avkjøl på rist.
Crostini kan toppes med hva som helst, ta det du har i kjøleskapet. Her har vi servert de med sopp.
- Rens kantareller og riv dem i middels biter av lik størrelse. Finhakk sjalottløk og gressløk.
- Stek kantarell og løk i en varm stekepanne med smør til det er gyllent. Det tar omtrent fem minutter. Smak til med salt, pepper og gressløk.
- Fordel kantarellene på crostiniene og nyt umiddelbart.
Oppbevar crostiniene i en lufttett beholder. De holder seg i omtrent en uke.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.