Crostini

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Crostini er herlig tynne og sprø brødskiver ristet gylne i ovnen sammen med olivenolje.

Ingredienser

porsjoner
  • 5 skiver tynne brød
  • 3 ss olivenolje

Soppblanding:

  • 100 g kantarell eller annen sopp
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss finhakket frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Skjær ut to rundinger fra hver brødskive. Eller ti tynne skiver av en bagett, den har perfekt crostini størrelse
  2. Legg skivene på et stekebrett og ringle over litt olivenolje.
  3. Stek crostiniene midt i ovnen på varmluft 180 °C til de blir gylne, ca. 5 minutter. Avkjøl på rist.
    Crostini kan toppes med hva som helst, ta det du har i kjøleskapet. Her har vi servert de med sopp.
  4. Rens kantareller og riv dem i middels biter av lik størrelse. Finhakk sjalottløk og gressløk.
  5. Stek kantarell og løk i en varm stekepanne med smør til det er gyllent. Det tar omtrent fem minutter. Smak til med salt, pepper og gressløk.
  6. Fordel kantarellene på crostiniene og nyt umiddelbart.
    Oppbevar crostiniene i en lufttett beholder. De holder seg i omtrent en uke.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.