Crema Catalana med hint av kanel
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Crema Catalana er en herlig spansk dessert. Denne har et hint av kanel. Perfekt dessert i appelsinsesongen og etter et godt tapasmåltid.
Ingredienser
porsjoner
-
0,5 stk. appelsin -
4 dl kremfløte -
1 dl melk -
75 g sukker -
2 stk. hel kanel -
5 stk. eggeplomme
Slik gjør du
- Riv appelsinskall på et rivjern. Bruk kun det oransje.
- Kok opp fløte, melk, halvparten av sukkeret, kanel og revet appelsinskall. Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i tjue minutter.
- Visp eggeplommer sammen med resten av sukkeret. Kok fløtemelken opp på nytt. Sil den over eggeplommene mens du visper.
- Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer. Stek crema catalana i vannbad i stekeovnen på 120 °C i 50-60 minutter, eller til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formens størrelse. Avkjøl og dryss overflaten med et tynt lag sukker før du karamelliserer med en creme brulee-brenner rett før servering.