Chimichurri saus
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Chimichurri er en kald urtesaus med masse smak, og er mye brukt i Sør- og Mellom-Amerika. Den passer ypperlig som tilbehør til stekt og grillet kjøtt og fisk. Lag gjerne sausen en stund før den skal serveres, slik at smakene får satt seg.
Ingredienser
GIR CA. 1.5 DL
-
25 g hakket bladpersille -
2 ss hakket frisk oregano -
2 ss hakket frisk koriander -
2 båter finhakket hvitløk -
0,5 ts salt -
0,5 ts nykvernet pepper -
2 ss rødvinseddik -
1 ss sitronsaft -
1 dl olivenolje
Slik gjør du
- Rens urtene og plukk vekk de groveste stilkene (tynne stilker på koriander kan godt være med, de har ekstra mye smak).
- Ha urter, hvitløk, salt og pepper i en foodprosessor, blender, eller bruk stavmikser og kjør maskinen til alt er finhakket. La maskinen fortsette å gå, og tilsett rødvinseddik, sitronsaft og olje i en tynn stråle. Sausen er ferdig når alt er godt blandet og den har en passe flytende konsistens.
- Sett den til siden og la smakene utvikle seg. Smak på sausen og juster om nødvendig med litt salt, pepper og sitronsaft.
Chimichurri'en smaker best når den er nylaget og romtemperert, men kan fint lagres i kjøleskapet i minst en måned. Hell den over i et glass og fyll på med olivenolje så alt er godt dekket.