Chilipoteter
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Råstekte poteter med et raust følge av chili og paprikaer herlig følge til grillmaten eller på tapasbordet.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g potet (velg kokefaste potet) -
3 ss olivenolje -
0,25 ts chilipulver -
0,5 ts paprikapulver -
0,5 ts salt -
2 ts grovmalt pepper
Slik gjør du
- Vask potetene (og skrell) poteter og skjær dem i 1 ½ -2 cm tykke skiver. Tørk dem godt med et kjøkkenhåndkle.
- Bland olje, chiliflakes, paprikapulver, salt og pepper.
- Varm en stekepanne med oljen og stek potetskivene i ca 5-6 minutter på hver side, til de er gyllenbrune. Sjekk med en spiss kniv om potetskivene er helt møre. La dem renne av seg på litt kjøkkenpapir.
Potetene kan også tilberedes på grillen. Pakk dem i aluminiumsfolie og plasser dem på grillristen i ca 15-20 minutter.