Chairo Stew - Gryterett fra Bolivia
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Tradisjonell gryterett hvor alle ingrediensene koker med kjøttet og sammen gir en fabelaktig god smak.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g benfritt grytekjøtt av lam -
1,5 l vann -
2 stk. gulrot -
6 stk. små potet -
1 stk. løk -
2 stk. hermetisk maiskolbe -
2 dl frosne erter -
2 dl hvite bønner (ferdig kokt) -
1 ts tørket oregano -
1 ts tørket bladpersille -
1,5 ts salt -
1 ts kvernet, sort pepper
Evt.
-
1 ss maisenna -
0,5 dl kaldt vann
Slik gjør du
- Del lammekjøttet i store terninger, legg det i en kjele hell over vann. Kok opp og senk så varmen. La kjøttet trekke rett under kokepunktet i ca. 1 time. Skum av underveis.
- Skrell gulrøtter og poteter, del gulrøttene i terninger og potetene i båter. Ha grønnsakene i gryta sammen med kjøttet og la det trekke videre til grønnsakene er møre.
- Hakk løken og del maiskolbene i 8 biter. Tilsett i gryten sammen med erter, bønner, oregano og persille. La det trekke i ca. 10 minutter til alt er gjennomvarmt.
- Smak til med salt og pepper og jevnt eventuelt med maizena utrørt i kaldt vann. Dryss eventuelt over finahakket frisk persille før servering.
Tips: I stedenfor maiskolber kan du også bruke minimais, frisk eller hermetisk.
Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.