Chairo Stew - Gryterett fra Bolivia

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonell gryterett hvor alle ingrediensene koker med kjøttet og sammen gir en fabelaktig god smak.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 1,5 l vann
  • 2 stk. gulrot
  • 6 stk. små potet
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. hermetisk maiskolbe
  • 2 dl frosne erter
  • 2 dl hvite bønner (ferdig kokt)
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket bladpersille
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts kvernet, sort pepper

Evt.

  • 1 ss maisenna
  • 0,5 dl kaldt vann

Slik gjør du

  1. Del lammekjøttet i store terninger, legg det i en kjele hell over vann. Kok opp og senk så varmen. La kjøttet trekke rett under kokepunktet i ca. 1 time. Skum av underveis.
  2. Skrell gulrøtter og poteter, del gulrøttene i terninger og potetene i båter. Ha grønnsakene i gryta sammen med kjøttet og la det trekke videre til grønnsakene er møre.
  3. Hakk løken og del maiskolbene i 8 biter. Tilsett i gryten sammen med erter, bønner, oregano og persille. La det trekke i ca. 10 minutter til alt er gjennomvarmt.
  4. Smak til med salt og pepper og jevnt eventuelt med maizena utrørt i kaldt vann. Dryss eventuelt over finahakket frisk persille før servering.
Tips: I stedenfor maiskolber kan du også bruke minimais, frisk eller hermetisk.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.