Bruschetta med reinsdyrskav

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Superenkel, fresh og digg tapasrett! Bruschetta med ertepuré - sprøtt, friskt og fargerikt.

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør til steking
  • 10 skiver baguette
  • 2 ss nøytral olje til steking

Ertepuré:

  • 200 g frosne erter
  • 0,5 båt revet hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1 dl matfløte
  • revet skall av 0,25 stk. sitron (kan sløyfes)
  • 1 stilk frisk mynte

Slik gjør du

  1. Skjær baguette i skiver. Stek skivene gylne i litt olje i en stekepanne. Legg stekte skiver baguette over på et ark tørkepapir slik at fettet renner av.
  2. Ha ertene i en liten kjele med revet hvitløk og smør. Varm opp og fres erter til ertene har tint. 
  3. Mos dem med en stavmikser og spe med fløte. Smak til med litt finhakket mynte, salt og pepper. 
  4. Stek halvtint reinsdyrskav raskt i en varm stekepanne med litt smør, krydre med salt og pepper.
  5. Ha en god skje ertepuré oppå hver baguettskive, topp med saftig reinsdyrskav og pynt med litt frisk mynte og nykvernet pepper. Drypp gjerne over litt god olivenolje før servering.