Bringebæris
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Hjemmelaget iskrem er super når du skal lage dessert til mange fordi den enkelt kan lages i stort. Dessuten lages isen ferdig i god tid, slik at du som vert eller vertinne får sitte mest mulig til bords i stedet for å bruke tiden på kjøkkenet.
Ingredienser
porsjoner
Bringebæris
-
8 stk. eggeplomme -
200 g sukker -
4 ts vaniljesukker -
8 dl kremfløte -
150 g bringebær (friske eller frosne)
Bringebærcoulis:
-
0,5 dl vann -
0,5 dl sukker -
200 g frosne eller friske bringebær
Pynt:
-
100 g friske bringebær -
ca.
2 ss mandelflak
Slik gjør du
1 porsjon bringebæris passer til ca. 10 personer. Oppskriften kan gjerne dobles flere ganger.
- Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
- Pisk kremfløte stiv med vaniljesukker. Bland med eggedosisen.
- Dekk bunnen av en passe stor form med bringebær og hell forsiktig iskremblandingen over.
- Sett formen i fryseren til iskremen er stiv. Det er lurt å lage iskremen minst dagen før servering.
- Kok opp vann og sukker og ha sukkerlaken i en foodprosessor sammen med bringebær. Mos alt til en jevn saus. Sil sausen gjennom en finmasket sikt for å få ut steinene.
- Ta opp isen omtrent et kvarter før servering, slik at isen blir myk nok til å skjære i skiver.
Fordel bringebærcoulis over isen og pynt med friske bringebær og mandelflak.
Vil du gjøre desserten ekstra god kan du erstatte vaniljesukker med frøene fra vaniljestang. 1 vaniljestang tilsvarer 2 ts vaniljesukker.
I stedet for en hjemmelaget bringebærcoulis kan du eventuelt bruke en ferdig bærsaus på flaske.