Bringebæris

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget iskrem er super når du skal lage dessert til mange fordi den enkelt kan lages i stort. Dessuten lages isen ferdig i god tid, slik at du som vert eller vertinne får sitte mest mulig til bords i stedet for å bruke tiden på kjøkkenet. 

Ingredienser

porsjoner

Bringebæris

  • 8 stk. eggeplomme
  • 200 g sukker
  • 4 ts vaniljesukker
  • 8 dl kremfløte
  • 150 g bringebær (friske eller frosne)

Bringebærcoulis:

  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 200 g frosne eller friske bringebær

Pynt:

  • 100 g friske bringebær
  • ca. 2 ss mandelflak

Slik gjør du

1 porsjon bringebæris passer til ca. 10 personer. Oppskriften kan gjerne dobles flere ganger.
  1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
  2. Pisk kremfløte stiv med vaniljesukker. Bland med eggedosisen. 
  3. Dekk bunnen av en passe stor form med bringebær og hell forsiktig iskremblandingen over.
  4. Sett formen i fryseren til iskremen er stiv. Det er lurt å lage iskremen minst dagen før servering.
  5. Kok opp vann og sukker og ha sukkerlaken i en foodprosessor sammen med bringebær. Mos alt til en jevn saus. Sil sausen gjennom en finmasket sikt for å få ut steinene.
  6. Ta opp isen omtrent et kvarter før servering, slik at isen blir myk nok til å skjære i skiver.

Fordel bringebærcoulis over isen og pynt med friske bringebær og mandelflak.

Vil du gjøre desserten ekstra god kan du erstatte vaniljesukker med frøene fra vaniljestang. 1 vaniljestang tilsvarer 2 ts vaniljesukker.
I stedet for en hjemmelaget bringebærcoulis kan du eventuelt bruke en ferdig bærsaus på flaske.