Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget bringebæris med krumkaker

Bringebæris

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon bringebæris passer til ca. 10 personer. Oppskriften kan gjerne dobles flere ganger.

Bringebæris:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 200 g sukker
  • 4 ts vaniljesukker
  • 8 dl kremfløte
  • 150 g bringebær (friske eller frosne)

Bringebærcoulis:

  • 100 g friske bringebær
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 200 g frosne eller friske bringebær

Pynt:

  • ca. 2 ss mandelflak
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4488 kcal
Fett 346 g
Protein 47 g
Karbohydrater 286 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget iskrem er super når du skal lage dessert til mange fordi den enkelt kan lages i stort. Dessuten lages isen ferdig i god tid, slik at du som vert eller vertinne får sitte mest mulig til bords i stedet for å bruke tiden på kjøkkenet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon bringebæris passer til ca. 10 personer. Oppskriften kan gjerne dobles flere ganger.

Bringebæris:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 200 g sukker
  • 4 ts vaniljesukker
  • 8 dl kremfløte
  • 150 g bringebær (friske eller frosne)

Bringebærcoulis:

  • 100 g friske bringebær
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 200 g frosne eller friske bringebær

Pynt:

  • ca. 2 ss mandelflak
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4488 kcal
Fett 346 g
Protein 47 g
Karbohydrater 286 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vil du gjøre desserten ekstra god kan du erstatte vaniljesukker med frøene fra vaniljestang. 1 vaniljestang tilsvarer 2 ts vaniljesukker.

I stedet for en hjemmelaget bringebærcoulis kan du eventuelt bruke en ferdig bærsaus på flaske.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB11 14.12.2024 03:59:38