Blåbærbraisert kålrot

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En ny og frisk måte å lage kålrot på. Blåbær og kålrot har smaker som passer godt sammen, i tillegg får den blåbærbraiserte kålroten en utrolig flott farge!

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kålrot i små terninger
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 dl blåbærsaft
  • 1 dl frosne blåbær
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Smelt smør i en dyp stekepanne. Legg i terninger av kålrot når smøret har blitt nøttebrunt.

2. Stek terningene raskt på høy varme til de er gylne, men fortsatt faste. Legg dem over i en skål.

3. Hell blåbærsaft i den varme stekepannen og la den koke inn til ca. halvparten. Hell kålrotterningene tilbake i den litt tykke blåbærsaften og vend dem raskt slik at de blir dekket av saften på alle kanter.

4. Ha i blåbær og finhakket timian. Smak til med salt og pepper.