Blåbærbraisert kålrot
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En ny og frisk måte å lage kålrot på. Blåbær og kålrot har smaker som passer godt sammen, i tillegg får den blåbærbraiserte kålroten en utrolig flott farge!
Ingredienser
porsjoner
-
600 g kålrot i små terninger -
2 ss nøytral olje -
2 dl blåbærsaft -
1 dl frosne blåbær -
1 ss finhakket frisk timian -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
1. Smelt smør i en dyp stekepanne. Legg i terninger av kålrot når smøret har blitt nøttebrunt.
2. Stek terningene raskt på høy varme til de er gylne, men fortsatt faste. Legg dem over i en skål.
3. Hell blåbærsaft i den varme stekepannen og la den koke inn til ca. halvparten. Hell kålrotterningene tilbake i den litt tykke blåbærsaften og vend dem raskt slik at de blir dekket av saften på alle kanter.
4. Ha i blåbær og finhakket timian. Smak til med salt og pepper.