BBQ svinenakke

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grillet svinekjøtt hører til lyse sommerdager. Her er kjøttet rubbet med en god, hjemmelaget rub og servert med en grillet ananassalat.

Ingredienser

4  porsjoner
  • ca. 800 g svinenakke uten bein

Rub:

  • 125 g brunt sukker
  • 160 g sukker
  • 50 g paprikapulver
  • 25 g hvitløkspulver
  • 75 g salt
  • 25 g kvernet pepper
  • 10 g malt ingefær
  • 15 g løkpulver
  • 7 g malt spisskummen
  • 4 g chipotle chilipulver

Ananassalat:

  • 1 stk. frisk ananas
  • 120 g sukkererter
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss frisk ingefær
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 stk. lime
  • 3 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Server gjerne svinenakken med en god bbq-saus til, her er vår anbefaling: https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/teigens-bbq-saus/