Baguette med strimlet svinekjøtt og syltede grønnsaker
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Banh mi er en vietnamesisk baguette med fyll. Her er banh mi fylt med strimlet svinekjøtt og syltede grønnsaker. Fresht, kult og utrolig godt!
Ingredienser
porsjoner
-
400 g renskåret svinekjøtt i strimler -
2 ss chilipulver -
2 ss soyasaus -
2 ss sukker -
2 ss sesamolje -
2 ss finhakket hvitløk -
4 ss risvin , eventuelt riseddik -
2 ss nøytral olje til steking -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Syltede grønnsaker:
-
0,5 dl riseddik -
0,5 dl vann -
0,5 dl sukker -
1 stk. gulrot i tynne skiver -
1 stk. persillerot i tynne skiver -
2 stilker stilkselleri (stangselleri)
Til servering:
-
4 stk. små baguette -
4 ss majones -
4 ss finhakket frisk thaibasilikum -
1 stk. finhakket rød chili (uten frø)