Ananassalsa

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en saftig og spicy ananassalsa som fungerer utmerket som tilbehør til grillmat, og kanskje spesielt godt til grillet eller stekt svinekjøtt. Den tåler godt å stå i kjøleskapet i noen dager. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. frisk ananas
  • 2 stk. vårløk
  • 2 stk. rød chili
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 potte frisk koriander
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss sesamolje
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime

Slik gjør du

Bruk gjerne ananaskjernen som frisk smaksgiver i en karaffel med vann.

Hvis du skal bruke ananasen som serveringsskål bør du dele ananasen i to på midten og skjære med en skarp kniv på innsiden, rundt langs kanten. Skjær også noen snitt innover i ananaskjøttet. Bruk en skje til å vippe ut ananasbitene.