Romanesco med sopp
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Romanesco er en krysning mellom blomkål og brokkoli og har de samme bruksområdene. Sammen med sopp og tranebær er dette et godt tilbehør til kjøtt eller fisk.
Ingredienser
porsjoner
-
300 g romanesco -
200 g østerssopp -
1 ss smør -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
30 g tørkede tranebær -
2 ss sukkerertspirer eller andre spirer
Slik gjør du
- Del romanesco i passelige buketter. Husk at stilken også er god å spise, men da må du skrelle den først.
- Riv østerssoppen med hendene i tynne strimler. Stek den først i en tørr panne på høy varme til den har dampet seg litt, tilsett romanescobukettene og smør. Stek videre i noen minutter til romanescoen begynner å bli mør og soppen har fått en fin farge.
- Tilsett salt, pepper og tranebær. Rør om og bland inn spirene.