Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Romanesco med sopp

Romanesco med sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g romanesco
  • 200 g østerssopp
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 30 g tørkede tranebær
  • 2 ss sukkerertspirer eller andre spirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 138 kcal
Fett 4 g
Protein 8 g
Karbohydrater 14 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Romanesco er en krysning mellom blomkål og brokkoli og har de samme bruksområdene. Sammen med sopp og tranebær er dette et godt tilbehør til kjøtt eller fisk.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g romanesco
  • 200 g østerssopp
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 30 g tørkede tranebær
  • 2 ss sukkerertspirer eller andre spirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 138 kcal
Fett 4 g
Protein 8 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

  1. Del romanesco i passelige buketter. Husk at stilken også er god å spise, men da må du skrelle den først.
  2. Riv østerssoppen med hendene i tynne strimler. Stek den først i en tørr panne på høy varme til den har dampet seg litt, tilsett romanescobukettene og smør. Stek videre i noen minutter til romanescoen begynner å bli mør og soppen har fått en fin farge.
  3. Tilsett salt, pepper og tranebær. Rør om og bland inn spirene.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB12 14.12.2024 06:49:27