Romanesco med sopp

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Romanesco er en krysning mellom blomkål og brokkoli og har de samme bruksområdene. Sammen med sopp og tranebær er dette et godt tilbehør til kjøtt eller fisk.

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g romanesco
  • 200 g østerssopp
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 30 g tørkede tranebær
  • 2 ss sukkerertspirer eller andre spirer

Slik gjør du

  1. Del romanesco i passelige buketter. Husk at stilken også er god å spise, men da må du skrelle den først.
  2. Riv østerssoppen med hendene i tynne strimler. Stek den først i en tørr panne på høy varme til den har dampet seg litt, tilsett romanescobukettene og smør. Stek videre i noen minutter til romanescoen begynner å bli mør og soppen har fått en fin farge.
  3. Tilsett salt, pepper og tranebær. Rør om og bland inn spirene.