Ovnsbakt torsk med linser

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er ikke mye som skal til – fisk,litt olje eller smør, sitronsaft og krydder. Fisken gjør seg selv i ovnen mens du fikser tilbehøret. Og det blir så godt! Hver gang!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 2 ss olivenolje
  • saften av 0,5 stk. sitron

Linser:

  • 2 dl grønne linser eller belugalinser
  • 0,5 stk. løk
  • 5 dl fiske- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. vårløk
  • 8 stk. cherrytomat
  • 0,5 dl hasselnøtter
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 dl hakket bladpersille

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 180 °C.