Ovnsbakt laks med hotte risnudler
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Å bake fisken i stekeovnen er både plass- og tidsbesparende, og gir et godt resultat. Mens fisken står i ovnen lager du resten av retten, og har middagen på bordet i løpet av en halvtime.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g laksefilet -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
1 stk. gulrot -
50 g sukkererter -
2 stk. vårløk -
500 g risnudler
Saus:
-
3 ss soyasaus -
3 ss eplejuice -
2 ss brunt sukker -
1 bit finhakket frisk ingefær , på størrelse med en tommelfinger -
1 stk. finhakket rød chili -
2 båter finkuttet hvitløk -
2 ts fiskesaus (asiatisk) -
saften av
1 stk. lime -
0,5 potte hakket frisk koriander -
1 ss sesamfrø
Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 200 °C.