Omelettmuffins med skinke

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag omelett på en litt annen måte enn i stekepanne! Disse herlige små omelettmuffinsene er nydelige som en egen rett, sammen med en frisk en salat, og er geniale i matpakka.

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. egg
  • 6 ss melk
  • 150 g revet ost
  • 100 g spekeskinke
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,25 stk. purre

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Smør muffinsbrettet/formene med litt olje, kle med bakepapir (klipp litt store firkanter) eller med muffinsformer i papir. Pass på at papirkanten er over formene.
  3. Skjær purre i tynne ringer. Del opp spekeskinke i mindre biter. Riv osten eller bruk ferdig revet.
  4. Visp egg og melk, tilsett ost og de andre ingrediensene. Bland godt sammen.
  5. Fyll muffinsformene nesten fulle, pass på at ingrediensene fordeles nogenlunde likt.
  6. Stek omelettene midt i ovnen i ca. 15 minutter, til de såvidt har stivnet. Avkjøl litt før du løfter dem ut av formen med en skje.