Kjøttdeiggryte Giniling Guisado

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Filippinsk mat er et spennende bekjentskap på norske middagsbord.  Giniling er en enkel rett med kjøttdeig som gir et lite, men godt inntrykk av hva det filippinske kjøkkenet kan by på, med milde, avstemte smaker.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 3 ss olivenolje
  • 450 g jasminris
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. tomat
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 2 stk. potet
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)

Slik gjør du

Server giniling sammen med kokt ris, gjerne med litt ekstra soyasaus ved siden av.